Trener Barcelone Ronald Koeman istakao je da je on najzaslužniji čovjek za spas katalonskog tima, te da zahvaljujući njemu, klub sa Nou Campa ima budućnost.

Dotakao se i situacije sa Joanom Laportom čiji rad i zalaganje jako cijeni, ali smatra da se neke stvari ne bi trebale iznositi javno. 

– Mislim da uprava kluba treba biti jasna. Kada pustite da situacija u klubu nije jasna i kada niste sigurni oko budućnosti trenera, onda nastanu špekulacije. Kada ste vi trener u toj situaciji, onda to nije lijepo za čuti. Joan Laporta je prošle sedmice rekao neke stvari. Cijenim rad i zalaganje predsjednika, ali mislim da se neke stvari ne bi trebale iznositi javno, rekao je Koeman i dodao:

– Iako ništa nije sigurno, želio bih ostati u ovom klubu. Zahvaljujući meni, klub ima budućnost. Proveo sam lijepo vrijeme ovdje. Zahvaljujući meni, ova klub ima budućnost. Više u timu nemamo igrača koji će postići 35 golova u sezoni. Nadam se da se to neće mnogo odraziti na nas. Kada budemo imali sve igrače na raspolaganju, bit ćemo spremni za borbu za osvajanje La Lige.

Osvrnuo se nizozemski trener i na podmlađivanje ekipe gdje su šansu dobili mladi i talentovani fudbaleri koji su je i iskoristili.

– Nije samo Pedri dobio šansu već ima tu još četiri ili pet mladih igrača koji imaju 18 ili 19 godina i koji će biti fenomenalni igrači za tri ili četiri godine, dodao je Nizozemac.

(sport1.oslobodjenje.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime