Naša rukometna reprezentacija danas od 18. časova protiv Austrije u Grazu igra posljednji, odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo. Našim reprezentativcima je za siguran plasman na Euro potreban remi, a u nekim kombinacijama čak i poraz manji od šest golova razlike koliko je naš tim slavio u prvoj utakmici,.

– Danas igramo odlučujuću utakmicu, izuzetno tešku, na austrijskom terenu protiv domaćina koji traži šansu da se pobjedom plasira na Euro, rekao je selektor naše reprezentacije Ivica Obrvan i dodao:

– Malo smo i umorni od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom od prije dva dana, a i od puta. Jučer smo obavili jedan trening i mislim da ćemo se dobro regenerisati do utakmice. Podijelili smo određene zadatke, dogovore i informacije igračima u dva videa. Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo. Želimo da osiguramo poziciju broj dva, međutim ukoliko ne bude išlo po našem planu, ostaje opcija koja je sama po sebi normalna, a to je pozicija broj tri sa odličnom gol razlikom. Imamo mnogo motiva da odigramo vrhunsku utakmicu. Nadam se fer igri, s obzirom na to da je odlučujuća utakmica za Austriju. Nadam se da ćemo biti na nivou i obradovati naše navijače u BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime