Selektor BiH Ivajlo Petev održao je press konferenciju uoči utakmice s Kazahstanom koja se igra u utorak navečer na Bilinom polju.

Zmajevi se spremaju za važnu utakmicu,a prije dva dana pobijedili su Kuvajt u prijateljskom meču s 1:0.

Tu utakmicu zasjenile su objave i komentari Sergeja Barbareza i Asmira Begovića.

Podsjetimo, nakon prvog poluvremena meča BiH – Kuvajt u Zenici Barbarez je na Twitteru napisao da bi i on sam mogao obući plavi dres, očito razočaran u igru naše reprezentacije, dok je Begović odgovorio jednom bh. novinaru na objavu te je Peteva, Zvjezdana Misimovića i Vicu Zeljkovića nazvao kriminalcima.

Selektoru Ivajlu Petevu ponovo je danas postavljeno pitanje o nedavnim komentarima Segeja Barbareza i Asmira Begovića, ali bugarski stručnjak ponovo je odbio da komentariše spornu temu.

“Rekao sam prije dva dana – nikako”, odgovorio je Petev.

Što se same utakmice protiv Kazahstana tiče, Petev vjeruje da će njegovi igrači ostvariti najbolji rezultat, odnosno pobjedu.

“Što se tiče utakmice protiv Kazahstana, moramo ući 100% u utakmicu. Pristup će biti jako bitan. Idemo na tri boda. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni, ali siguran sam da su momci spremni i dat će sve od sebe da ostvare trijumf”, kazao je Petev pa je dodao:

“Moramo se maksimalno skoncetrisati da osvojimo tri boda. Bitno je da se dođe do tri boda, ne sumnjam u dobar posao i naš trijumf protiv Kazahstana.”

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here